HERMON Erfgoed tekent koopovereenkomst Het Waaigat in VlaardingenWoensdag 24 oktober jongstleden heeft HERMON Erfgoed de koopovereenkomst getekend voor de verwerving van de voormalige woonwinkel Het Waaigat, gelegen aan de Markt 57 in Vlaardingen. HERMON Erfgoed zal de vijf beeldbepalende panden in het stadshart van Vlaardingen restaureren en herontwikkelen tot 17 stadsappartementen.

Geschiedenis

Woonwinkel Het Waaigat was een begrip in Vlaardingen. Het was een familiebedrijf, waar vier generaties op de winkelvloer stonden. Op 18 december 1915 werd de basis voor het Waaigat gelegd door de heer D. van Heusden. De winkel, een voormalig timmermans-werkplaats, bevond zich aan de Markt op de hoek van de Hoogstraat in Vlaardingen. Na het overlijden van de heer D. van Heusden zette de Weduwe van de heer Van Heusden met haar zes kinderen het bedrijf voort als “Winkel in Behangselpapieren”. Dit kleine bedrijfje heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een heel woonwarenhuis van 1.700 m². Na 102 jaar (2018) moest woonwinkel Het Waaigat haar deuren sluiten door onder meer nieuwe manieren van winkelen, zoals het online shoppen. Met de herontwikkeling zullen de panden aan de Markt niet lang leeg staan.

De panden worden getransformeerd naar wonen.

 

Huidige situatie van Het Waaigat te Vlaardingen

Behoud en ontwikkeling

De panden worden getransformeerd naar wonen. HERMON Erfgoed heeft in samenwerking met Houdijk Architecten het ontwerp van de herontwikkeling gemaakt. De gevels blijven grotendeels behouden. Aan de achterzijde zal de oude aanbouw uit de jaren tachtig gesloopt worden. De kelder en de lift blijven behouden. De achterzijde van de appartementen krijgen in tegenstelling tot de voorkant een moderne uitstraling. Zo krijgen de appartementen een achtergevel met veel glas en staal. Een loopburg zal de appartementen en de lift met elkaar verbinden. Op dit moment voeren wij gesprekken met een landelijke partij die geinteresseerd is in huren van de 17 stadsappartementen.

Terug naar Actueel

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan' om u de beste surfervaring te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op 'Accepteren' hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees meer over privacy op deze website

Sluiten