Herbestemming en restauratie P.L. Bergansiuskazerne van start

Herbestemming en restauratie P.L. Bergansiuskazerne van start 2 februari 2021 -

Ook bijzonder erfgoed kan een prachtige nieuwe bestemming krijgen. Een militair monument, bijvoorbeeld. In Ede staat sinds 1936 de P.L. Bergansiuskazerne. Het grootste deel van zijn bestaan is de kazerne in gebruik geweest als opleidingscentrum. De laatste jaren was de facilitaire dienst van de landmacht er gevestigd en vervolgens stond het enkele jaren leeg.

HERMON Erfgoed heeft het pand en terrein gekocht en zal er 20 appartementen en twee gemeenschappelijke ruimten realiseren. De gemeenschappelijke ruimten krijgen een maatschappelijke functie en kunnen daarnaast ook gebruikt worden voor o.a. buurtactiviteiten.

De herbestemmingswerkzaamheden zijn inmiddels begonnen en dit gebeurt met veel respect voor het verleden. De geschiedenis en karakteristieke eigenschappen van het gebouw blijven zichtbaar, bijvoorbeeld in de expressionistische bouwstijl en U-vormige plattegrond. Een verdwenen klokkentoren en glas-in-lood ramen komen terug om hun rechtmatige plaats in het gebouw weer in te nemen. Al met al wordt de P.L. Bergansiuskazerne een plek om heerlijk te wonen, omgeven door groen en met voorzieningen binnen handbereik.

Bezoekadres

Zinzendorflaan 1
3703 CE Zeist
(Slot Zeist)

Postadres

Postbus 5
3700 AA Zeist

Administratie

KvK: 09 217 136
BTW: NL821.986.260B.01
Werkmaatschappijen

Thema-websites

Mariaboodschap Goirle

We give a future to the past HERMON Erfgoed B.V.