Op donderdag 18 mei 2017 heeft HERMON Erfgoed de Gouwekerk en de er naastliggende pastorie aan de Hoge Gouwe te Gouda aangekocht.

Het contract werd getekend om ca 16.00 uur in de monumentale Gouwekerk door de heer David Maasbach, namens de Stichting Johan Maasbach Wereldzending, en door de heren Machiel van der Plas en Jan de Mooij, namens HERMON Erfgoed (zie foto).

De Neogotische Gouwekerk is een Rijksmonument en is gebouwd tussen 1902 en 1904. De kerk werd ontworpen door architect C.P.W. Dessing. De Gouwekerk is een zogenaamde kruisbasiliek. Op de kruising van het dak bevindt zich een zeshoekige, deels opengewerkte torenspits. De kerk werd in 1977 eigendom van stichting Johan Maasbach Wereldzending. Deze beeldbepalende kerk voor Gouda is in de periode vanaf 1977 tot twee maal toe, grondig gerestaureerd. De toren van de kerk is vanuit de verre omgeving te zien en is met een hoogte van circa 80 meter het hoogste punt van de stad (Bron: Wikipedia).

HERMON Erfgoed is voornemens om de kerk te herbestemmen naar een bijzonder stadshotel. De plannen hiervoor zijn volop in ontwikkeling. Ook was er veel belangstelling vanuit de pers voor deze aankoop. Lees/bekijk  het artikel en interview met directeur Jan de Mooij op de site van het Algemeen Dagblad.

Terug naar Actueel