Huurovereenkomsten Ede en Vlaardingen getekend

Huurovereenkomsten Ede en Vlaardingen getekend 28 mei 2019 -

Op dinsdag 28 mei 2019 hebben erfgoedontwikkelaar en -belegger HERMON Erfgoed en Gay Living op twee projecten hun samenwerking officieel gemaakt. Gay Living wordt de nieuwe huurder van de voormalige P.L. Bergansiuskazerne in Ede en van de voormalige woonwinkel het Waaigat, gelegen aan de Markt in Vlaardingen. De twee Rijksmonumentale panden in Ede en in Vlaardingen worden allebei gerestaureerd en herontwikkeld tot woningen.

Eigenaar verhuurder

HERMON Erfgoed is een landelijk opererende herontwikkelaar van, en belegger in monumentaal erfgoed. HERMON werkt vanuit haar kantoor in het Slot Zeist aan talloze prachtige locaties door het hele land en heeft de ambitie om monumenten te laten herleven, door nieuwe nuttige bestemmingen te vinden voor leegstaande monumenten.

Ons werk speelt zich af in de leukste, maar ook ingewikkeldste niche van de vastgoedwereld. Samen met ons team beschouwen wij elk project als een puzzel waar we graag en met passie onze tanden in zetten. Het vinden van een geschikte gebruiker voor onze panden is altijd een bijzonder moment.

Ir. Machiel van der Plas (directeur HERMON Erfgoed)

Huurder

Gay Living is een initiatief van Jan Nieuwenhuis. De organisatie verzorgt woonlocaties voor de lhbt- gemeenschap (lhbt staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender).

Het concept voorziet aan de ene kant zelfstandig wonen en biedt aan de andere kant allerlei ‘services’ aan de gemeenschap die zij belangrijk vindt. Zoals horeca, een sportschool, of zorg.

Wonen in een omgeving waarin je jezelf kan zijn, met gelijkgestemden om je heen. Dankzij onze samenwerking met HERMON Erfgoed wordt dat nu ook mogelijk voor iedereen in de LHBT-gemeenschap. We kijken er naar uit om samen met onze bewoners en onze buren in Ede en Vlaardingen aan de slag te gaan.

Jan Nieuwenhuis (Gay Living)

P.L. Bergansiuskazerne, Ede

De uit 1936 stammende kazerne is gelegen aan de Verbindelaarsweg (voorheen de Nieuwe Kazernelaan) in Ede en heeft jarenlang gediend als opleidingscentrum voor het leger. In de laatste jaren dat de Bergansiuskazerne door de landmacht werd gebruikt, was de facilitaire dienst erin gevestigd. In 2011 kwam de Bergansiuskazerne samen met nog zes andere kazernes in handen van de gemeente Ede.

In juni 2018 werd HERMON Erfgoed de nieuwe eigenaar van het rijksmonument. Momenteel wordt het kazernegebied, waar de Bergansiuskazerne onderdeel van uitmaakt, grootschalig getransformeerd. Er komen ongeveer 1.250 woningen. Een kwart daarvan komt in bestaande gebouwen. De Bergansiuskazerne wordt gerestaureerd en getransformeerd naar 20 zelfstandige huurappartementen en twee algemene ruimten voor gezamenlijke- en/of buurtfuncties.

Wij zijn trots dat wij Ede en ons 2e project in Vlaardingen, na het Hollandia-gebouw aan de Oosthavenkade, van de grond hebben gekregen. Wij danken Gay Living in het vertrouwen. De ondertekening van beide huurcontracten is een kroon op het werk.

Jan de Mooij (Directeur HERMON Erfgoed)

Het Waaigat

De voormalige woonwinkel het Waaigat, gelegen aan de Markt 57 in Vlaardingen, beslaat 5 beeldbepalende panden. De woonwarenwinkel was jarenlang een begrip in Vlaardingen. Het was een familiebedrijf, waar vier generaties op de winkelvloer stonden. In 1915 werd de basis voor het Waaigat gelegd. Door de jaren heen heeft het kleine bedrijfje zich ontwikkeld tot een heel woonwarenhuis van 1.700 m². In 2018 moest de winkel, na 102 jaar haar deuren sluiten. Nieuwe manieren van winkelen, zoals het online shoppen heeft hier mede aan bijgedragen.

De vijf beeldbepalende panden in het beschermde stad-en dorpsgezicht van Vlaardingen worden getransformeerd naar 17 zelfstandige huurappartementen. De voorgevels blijven grotendeels behouden. De achterzijde van de appartementen krijgen in tegenstelling tot de voorkant een moderne uitstraling. Zo krijgen de appartementen een achtergevel met veel glas en staal.

Nu beide locaties beschikken over een onherroepelijke vergunning is HERMON Erfgoed achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen voor de start van de verbouwingswerkzaamheden. Naar verwachting zullen de panden in het laatste kwartaal van 2020 opgeleverd worden aan de huurder.

Bezoekadres

Zinzendorflaan 1
3703 CE Zeist
(Slot Zeist)

Postadres

Postbus 5
3700 AA Zeist

Administratie

KvK: 09 217 136
BTW: NL821.986.260B.01
Werkmaatschappijen

Laat Erfgoed herleven HERMON Erfgoed B.V.