Parkweg, Pijkestraat en Priemstraat (Nijmegen)

Type erfgoed
Type erfgoed:
Diversen
Plaats en monumentnummer
Plaats en monumentnummer:
Nijmegen
Architect
Architect:
Onbekend
Bouwjaar
Bouwjaar:
Onbekend
Rol HERMON Erfgoed
Rol HERMON Erfgoed:
Herbestemming
Nieuwe bestemming
Nieuwe bestemming:
Wonen

Het voormalig Belgisch Consulaat aan de Parkweg 96-100 en de achtergelegen voormalige Stadsdrukkerij aan de Pijkestraat 27 te Nijmegen, worden momenteel grondig gerenoveerd en herontwikkeld. De transformatie is in volle gang.

In dit ambitieuze project herontwikkelt HERMON Erfgoed twee verschillende locaties tot één integraal project, te weten het voormalig Belgisch Consulaat en de voormalige Stadsdrukkerij. De beoogde herontwikkeling en beperkte uitbreiding van het voormalig Belgisch Consulaat aan de achterzijde en de herontwikkeling van de voormalige Stadsdrukkerij, moeten de aanzienlijke restauratiekosten van het voormalig Belgisch Consulaat dekken.

Het voormalig Belgisch Consulaat aan de Parkweg 96-100 en de achtergelegen voormalige Stadsdrukkerij aan de Pijkestraat 27 te Nijmegen, worden momenteel grondig gerenoveerd en herontwikkeld. De transformatie is in volle gang.

HERMON Erfgoed

Het programma van de herontwikkelingsplannen van het voormalig Belgisch Consulaat en de voormalige Stadsdrukkerij ziet er vooralsnog als volgt uit:

Belgisch Consulaat

  • Restauratie van het gebouw;
  • Realisatie van woningen op de begane grond en in het souterrain;
  • Realisatie van woningen achter het gebouw.

In dit ambitieuze project herontwikkelt HERMON Erfgoed twee verschillende locaties tot één integraal project, te weten het voormalig Belgisch Consulaat en de voormalige Stadsdrukkerij

HERMON Erfgoed

De voormalige Stadsdrukkerij

  • Restauratie van het gebouw;
  • Realisatie van woningen;
  • Realisatie van ateliers.

In het voorgaande plan behoorde de Kruittoren gelegen aan het Kronenburgerpark, tot het derde gebouw van onze herontwikkelingsplannen. Momenteel is de Kruittoren vooralsnog weggevallen uit de herontwikkelingsplannen van HERMON Erfgoed. In de loop van dit jaar zal bekend worden of de Kruittoren alsnog aan de herontwikkelingsplannen wordt toegevoegd.

De voormalige Bronsgieterij

Op deze mooie locatie in de binnenstad van Nijmegen zijn de eerste 16 studio’s  gerealiseerd en overgedragen aan Stichting Veste.

Binnen de bestaande structuur van het gebouw heeft een inpandige herverdeling plaatsgevonden en zijn een drietal studio’s met entresol op de zolderverdieping gerealiseerd. Op de eerste en tweede verdieping zijn in totaal vier twee-kamerappartementen gerealiseerd. Op de begane grond zijn negen studio’s gerealiseerd.

Bezoekadres

Zinzendorflaan 1
3703 CE Zeist
(Slot Zeist)

Postadres

Postbus 5
3700 AA Zeist

Administratie

KvK: 09 217 136
BTW: NL821.986.260B.01
Werkmaatschappijen

Thema-websites

Mariaboodschap Goirle

We give a future to the past HERMON Erfgoed B.V.