’s–Gravenweg 325 (Capelle aan den IJssel)

Type erfgoed
Type erfgoed:
Agrarisch erfgoed
Plaats en monumentnummer
Plaats en monumentnummer:
Capelle aan den IJssel
Architect
Architect:
Onbekend
Bouwjaar
Bouwjaar:
Begin 19e eeuw
Rol HERMON Erfgoed
Rol HERMON Erfgoed:
Herbestemming
Nieuwe bestemming
Nieuwe bestemming:
Woonzorgboerderij

De geschiedenis van de ’s–Gravenweg in Capelle aan den IJssel gaat terug tot aan de middeleeuwen. Het gebied rondom de ‘s-Gravenweg heeft zich in de loop van honderden jaren ontwikkeld van een veenweidelandschap naar een stedelijk gebied, waarin historische elementen zijn overgebleven. De boerderij met huisnummer 325 is een van deze bewaarde overblijfselen.

 

Met de herontwikkeling laat HERMON Erfgoed het Erfgoed weer herleven en blijft het behouden voor de toekomst.

HERMON Erfgoed

Het complex (het bestond uit meerder panden) is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en diende als veeboerderij. Na vertrek van de laatste bewoner, is het complex in verval geraakt en tevens ernstig aangetast door weer en wind. Zelfs zo erg dat het gemeentelijk monument de wagenschuur is verdwenen.

HERMON Erfgoed gaat de vervallen boerderij volledig restaureren en herontwikkelen tot woonzorgboerderij. Het complex zal gaan bestaan uit drie gebouwen; de boerderij met voorhuis en twee nieuw te bouwen ‘schuren’. In de boerderij komen 7 wooneenheden, een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Het voorhuis zal gaan dienen als vertrek voor de beheerder/opzichter.  De verdwenen wagenschuur (gemeentelijk monument) wordt in ere hersteld en verbouwd tot 3 wooneenheden. Naast de verdwenen wagenschuur komt nieuwbouw. Deze wordt gebouwd in een vormentaal die past bij de boerderij en de wagenschuur. Ook in dit gebouw komen zorgwoningen. In totaal zal de boerderij 18 wooneenheden tellen.  De drie gebouwen zullen met elkaar in verbinding staan doormiddel van een transparant tussenlid. Hierdoor zullen alle vertrekken droog en gemakkelijk te bereiken zijn.

Met de herontwikkeling laat HERMON Erfgoed het Erfgoed weer herleven en blijft het behouden voor de toekomst.

Bezoekadres

Zinzendorflaan 1
3703 CE Zeist
(Slot Zeist)

Postadres

Postbus 5
3700 AA Zeist

Administratie

KvK: 09 217 136
BTW: NL821.986.260B.01
Werkmaatschappijen

Thema-websites

Mariaboodschap Goirle

We give a future to the past HERMON Erfgoed B.V.